Būtina sąlyga - su savo kokiu nors 4x4 aparatu. Planavau su žaliuoju legacy, panašu kad su juo ir varysiu. Dabar kaip tik siunčiuosi jam padangas Bridgestone Blizaak 255.45-18, kad man ir ant kelio per daug neūžtų, bet ir smėlyje važiuotų. Papildomą dujų baką jeu esu pastatęs, tai vienu užpylimu pravažiuoju ~1000Km.
Taigi:
Po pačią Europą jau esu "kažkiek" važinėjęs, todėl dabar turiu svajonę aplankyti ką nors toliau.
Kelionės tikslas - aplankyti afrikos žemyną.
Buvau numatęs preliminariai tokį maršrutą:
Pajudu iš Kauno, per Lenkiją. Lenkijoj neplanavau niekur per daug užsukti, taigi pralekiu tranzitu. Žinoma, ne pro varšuvą ir ne fūrų magistralėm, o kiek imanoma mažesniais ir įdomesniais keliukais. Bet visgi ir ne žvyrkeliais. Visada per lenkiją varau pro gižicką, mykolaikus ir panašiais keliais. O nuo ten - staigiai žemyn. ir taikau pro liubliną į ukrainą. Ukraina - kraštas didelis, norėčiau užvažiuoti iki Sudako, kur esu buvęs vaikystėje. Bet tai - kitam kartui. taigi, leidžiamės ukraina žemyn, persiritam karpatus ir į Vengriją. Slovėnija, Italija - tranzitu, ir ties Genoja reikėtų pradėti lėtinti tempą. Nuo ten norėčiau visą laiką judėti palei vandenį - Nica, Tulonė. Ispanijoje - tęsti: Valencija, Kartagena, Almera, Malaga. Ir taip iki Gibraltaro sąsiaurio. Ten - persikelti keltu, ir Afrika! nesvarbu, kad valstybė Ispanijos, bet žemynas tai afrikos. Ten jau viskas pagal aplinkybes. kažką planuoti - sunku. Žinoma - svajonė būtų privažiuoti savo jėgom iki tikrosios dykumos ir parsivežti tikro afrikos smėlio, todėl tikslas - Marokas. bet tai jau vizos, ir visos galimos negandos, susiję su Arabais. Todėl visai realu, kad teks apsiriboti Seutos kanjonu. na, ką reiškia apsiriboti
, manau ten bus tikrai ir kur nuvažiuoti ir ką pasižiūrėti. Beje - berods Vidmukas yra ten buvęs, gal kažką papasakos ką ir kur reiktų žiūrėti.O grįžimas atgal - daug tiesesnis.
Per Madridą tiesiai iki "kito vandens", kur nors ties Bilbao privažiuoti pakrantę, kažkiek pavažiuoti ja ir maždaug nuo Akvitanijos sukti aukštyn/į dešinę. Galima aplankyti Lioną, bet šveicariją apvažiuočiau šonu, tiesiog dėl jų kainų. Ir tada jau visai tiesiai, per štutgartą, prahą, wroclavą - į Lietuvėlę.
Manau grįžimui neverta prisiplanuoti dar kažkokių nusukimų į šonus, nes ne tik įspūdžių bus daugiau nei reikia, bet ir nuovargi vers iš koto.
Planuojamas maršruto ilgis apie 10.000Km. Keliauti galvočiau arba su priekaba/nameliu, arba nakvojant kas antrą naktį motelyje. Kita vertus - galbūt pasiskolinčiau palapinę, montuojamą ant mašinos stogo. Tai žinoma yra detalės, kurios priklauso nuo N faktorių - kiek bus važiuojančių, kas ekipaže, ir tt. Mano automobilis - dujinis. skaičiuojant dujas vidutiniškai po 2,25lt/ltr, kelionės kurui prireiks ~3000Lt. Maistą gamintis vietoje, nes sąlygos tam yra - turiu ir šaldytuvą, ir viryklę, ir visa kita, ko reikia turistinei kelionei. Žinoma, mašina turi būti tech. tvarkinga, todėl prieš kelionę reikia rimtai peržiūrėti važiuoklę, motorą. Pakeisti tepalus, galbūt net pripilti teflono priedų, kad "jeigu kas". išlaidų bus ir daugiau - kažkur mokami keliai, kažkur nakvynė, kažkur kažkoks maistas, dar N dalykų, bet nemanau, kad ji viršys ~7000-8000Lt vienam ekipažui. Laikas - panašiai trys savaitės. Taigi, dirbantiems tai sudėtingiausia dalis. Išeiti atostogų tokiam ilgam laikotarpiui - pavojinga. bet, norint susitarti tikrai galima. Ypač iš taip toli planuojant.
Tai tokios tad buvo mintys, prieš maždaug tris metus. Per tą laiką atsirado aibė neplanuotų įvykkių ir trikdžių, todėl matau, kad 2010 kelionės įvykdyti nepavyks. Teks dar metams (kaip min) ją nukelti.
Prisegu failiuką su preliminariu žemėlapiu.

Jei ką tokia kelionė sudomintų - nenumeskit viso šito "į stalčių".
Va, dabar paskaičiau, kad ten vyskta GM5.
Būtinai parvežk visos imanomos literatūros ir šiaip informacijos, kur ir ką reikia ten pamatyti!!!

sustojimai dar ir kokie bus,tai i grazu kalna paziuret,tai pasiusiot,tai arbatos nusipirkt,tai tiesiog grazus gamtovaizdis-jug ne su fura vaziuojam
o vaikai kelionese daug istvermingesni fiziniams pokyciams nei suauge
cia reiktu ne tik finansiskai pasiruosti