Ilgas sukimas starteriu

techniniai klausimai ir atsakymai, eksploatacija ir t.t. apie Jūsų Subaru Forester
Forumo taisyklės
Dėmesio! Sritis skirta dalintis technine informacija, klausti klausimus apie Subaru Forester automobilius. Jei norite užduoti klausimą apie pvz. Outback'a - geriausia juos užduoti tam skirtoje srityje.

Bendras forumo taisykles galite rasti paspaudę žemiau esančią nuorodą:
topic2881.html
Vartotojo avataras
azart
Forumo dalyvis
Auto: Subaru Forester

Re: Ilgas sukimas starteriu

Standartinė azart »

donciawas69 rašė:na gal meluoju, gal apie 5sek sukt reikia, (pamatuot reiks), dar pastebejau, kad kai usgesini ir is karto vel kuri-greiciau paima, bet buvo ir ryte greit paime. Del starterio sukimo-galetu ir greiciau sukt... matyt visu pirma avakes reiks keisti, kokias rekomenduotumet?
Man atrodo viskas ten gerai. 5 sekundes ir 10s tai didziulis skirtumas. Subarikai megsta pavanot starteri. Tad geriau pakeisk zvakes su laidais ir starteri pries ziema perrink.
Impreza Station Wagon II '02 125HP
"...у действительно хороших водителей мухи расплющены об боковые стёкла, а при ускорении слёзы восхищения должны стекать по щекам горизонтально в направлении ушей..." Вальтер Рёрль
Vartotojo avataras
evilkas
Valdyba
Auto: H6'02, Forester'01
Mobilus: +37069803843

Standartinė evilkas »

azart rašė: Man atrodo viskas ten gerai. 5 sekundes ir 10s tai didziulis skirtumas. Subarikai megsta pavanot starteri. Tad geriau pakeisk zvakes su laidais ir starteri pries ziema perrink.
Nu nežinau ar 5 sekundės gerai?
Mano OBK max 0.5-1 sek. suka, Foresteris apie 1 sek. Nu nebent šalčio apie 30. Dar OBK ilgai pasukdavo, kai buvau užpylęs gryno bioetanolio (e85) ir spustelėjo šaltukas apie -15.
Buvo dar ir dujų purkštukas vienas nesandarus, tai šiltą truputį pastovėjusį sunku užkurt būdavo. Šaltas ir ką tik užgesintas iškart užsivesdavo.
Русские называют дорогой то место, где собираются проехать
(Rusai keliu vadina tą vietą, kur ruošiasi pravažiuoti)
pOWERS

Standartinė pOWERS »

Pas mano Legacy buvo kad reikėdavo pasukti 4-5 sek. Keistos ir žvakės, AI laidai, temp. daviklis, vožtuvų reguliavimas. Visa tai kažkiek padėjo bet labiausiai padėjo sutvarkius dujas - pakeitus reduktorių į naują ir perrinkus dujų purkštukus.
Vartotojo avataras
azart
Forumo dalyvis

Standartinė azart »

pOWERS rašė:Pas mano Legacy buvo kad reikėdavo pasukti 4-5 sek. Keistos ir žvakės, AI laidai, temp. daviklis, vožtuvų reguliavimas. Visa tai kažkiek padėjo bet labiausiai padėjo sutvarkius dujas - pakeitus reduktorių į naują ir perrinkus dujų purkštukus.
Ex legacy ir pas mane suko 4-5 s nemaziau, ir pofig jai buvo ar kartsa ar lauke -30, kurdavosi is pirmo karto ir visada tiek suko starteriu ;)
"...у действительно хороших водителей мухи расплющены об боковые стёкла, а при ускорении слёзы восхищения должны стекать по щекам горизонтально в направлении ушей..." Вальтер Рёрль
pOWERS

Standartinė pOWERS »

azart rašė:
pOWERS rašė:Pas mano Legacy buvo kad reikėdavo pasukti 4-5 sek. Keistos ir žvakės, AI laidai, temp. daviklis, vožtuvų reguliavimas. Visa tai kažkiek padėjo bet labiausiai padėjo sutvarkius dujas - pakeitus reduktorių į naują ir perrinkus dujų purkštukus.
Ex legacy ir pas mane suko 4-5 s nemaziau, ir pofig jai buvo ar kartsa ar lauke -30, kurdavosi is pirmo karto ir visada tiek suko starteriu ;)
Dabar pas mane apie 2s :gum:
Vartotojo avataras
azart
Forumo dalyvis

Standartinė azart »

Pakeitei membrana reduktoriuje ir guminius ziedelius purkstukuose?
pOWERS

Standartinė pOWERS »

azart rašė:Pakeitei membrana reduktoriuje ir guminius ziedelius purkstukuose?
Reduktorius kitas, dujininkas įkalbėjo kad neapsimoka :) Purkštukams rem. komplektas (šerdis+spyruoklė) ir kalibravimas
donciawas69
Pasyvus skaitytojas :)

Standartinė donciawas69 »

vat pas mane dabar irgi panasiai, saltas ir iskart uzgesintas greit uzsikuria, o jej truputi pastovejes-ilgiau reik pasukt. Bet keista kaip tai itakoja dujos? juk visada kuriasi benzinu...
Vartotojo avataras
azart
Forumo dalyvis

Standartinė azart »

donciawas69 rašė:vat pas mane dabar irgi panasiai, saltas ir iskart uzgesintas greit uzsikuria, o jej truputi pastovejes-ilgiau reik pasukt. Bet keista kaip tai itakoja dujos? juk visada kuriasi benzinu...
Bet gesini ant duju programos. Vedi ant benzo.
Vartotojo avataras
evilkas
Valdyba
Auto: H6'02, Forester'01
Mobilus: +37069803843

Standartinė evilkas »

donciawas69 rašė:vat pas mane dabar irgi panasiai, saltas ir iskart uzgesintas greit uzsikuria, o jej truputi pastovejes-ilgiau reik pasukt. Bet keista kaip tai itakoja dujos? juk visada kuriasi benzinu...
Būtent, kad kuriasi benzinu. Jei dujų purkštukai nesandarūs, kolektoriuje prisikaupia dujų. Tas pats gali įvykti, jei purkštukai prijungti prie kolektoriaus ilgomis šlangomis, kuriose lieka daug dujų. Vedant į kolektorių dar myžtelna benzino. kartu benzinas ir dujos sudaro gerokai riebesnį mišinį nei reikalingas. Galima sakyti variklis "užsisiurbia".
Русские называют дорогой то место, где собираются проехать
(Rusai keliu vadina tą vietą, kur ruošiasi pravažiuoti)
pOWERS

Standartinė pOWERS »

evilkas rašė:
Būtent, kad kuriasi benzinu. Jei dujų purkštukai nesandarūs, kolektoriuje prisikaupia dujų. Tas pats gali įvykti, jei purkštukai prijungti prie kolektoriaus ilgomis šlangomis, kuriose lieka daug dujų. Vedant į kolektorių dar myžtelna benzino. kartu benzinas ir dujos sudaro gerokai riebesnį mišinį nei reikalingas. Galima sakyti variklis "užsisiurbia".
Ne tik per purkštukus dujų prieina bet būna kad ir per apsauginį vožtuvą reduktoriuje praleidžia todėl į įsiurbimo kolektorių per vakuumo vamzdelį taip pat prieina dujų per naktį.
donciawas69
Pasyvus skaitytojas :)

Standartinė donciawas69 »

na pagaliau prisiruosiau pas dujininkus, tai pazejo ir nusprende, kad reduktorius praleidzia, rem komplekta pakeite(nors atdodo kad nieko nedaryta :) ), tipo buvo plysus diafragma, na dabar kuriasi kur kas geriau :valio2:
Vartotojo avataras
tomazas555
Forumo dalyvis
Auto: legacy'94 2.2AT; '99 2.5AT
Mobilus: +37064445553

Standartinė tomazas555 »

donciawas69 rašė:na pagaliau prisiruosiau pas dujininkus, tai pazejo ir nusprende, kad reduktorius praleidzia, rem komplekta pakeite(nors atdodo kad nieko nedaryta :) ), tipo buvo plysus diafragma, na dabar kuriasi kur kas geriau :valio2:
Nereikia kad ji ir plystu, reduktoriu reik keist ar bent perinkt po tam tikro laiko. Nera nieko amzino :)
LEGACY I wagon '94 2.2 AT
LEGACY II wagon '97 2.0 MT LPG EX
OUTBACK II wagon '99 2.5 AT LPG
Skelbti atsakymą