Sveikas maistas

Dalyvių sukurti balsavimai ir apklausos
Užrakinta

Sveikas maistas ir aplinka

1. žinau kas tai ir praktikuoju
8
32%
2. žinau kas tai ir nepraktikuoju
7
28%
3. norėčiau daugiau info
3
12%
4. kas tai yra?
0
Balsų nėra
5. man gerai kaip yra dabar
3
12%
6. aš kaip visi - perku ten ir ta kaip visi
4
16%
7. neturiu nuomonės
0
Balsų nėra

Viso balsų: 25

vidmukas
Forumo dalyvis
Auto: chevrolet volt
Susisiekti:

Re: Sveikas maistas

Standartinė vidmukas »

Vartotojo avataras
jaroslavas
Forumo dalyvis
Auto: Kia e-Soul, Caravelle
Mobilus: +47 47732451
Susisiekti:

Standartinė jaroslavas »

http://www.lrytas.lt/-12653845931264726 ... C4%97s.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Šiaip aš esu optimistas. Manau, kad vėliau neliks nei chemizuotų ūkių, nei sintetinių maisto produktų. Tai tėra trumpalaikė žmonijos klaida, skirta gelbėtis po karo nuo bado.
Protingas mokosi ant kitu klaidu, pasinaudokite kol ne per vėlu ;)
e-mail: jaroslavas@foresterclub.lt. +4747732451
Vartotojo avataras
jaroslavas
Forumo dalyvis
Susisiekti:

Standartinė jaroslavas »

http://www.delfi.lt/news/daily/Health/m ... d=28659851" onclick="window.open(this.href);return false;
Vartotojo avataras
jonas72
Forumo dalyvis
Auto: 09' Forester diesel
Mobilus: +37061462722

Standartinė jonas72 »

Jaroslavai esi valgęs šviežiu,agurkais kvepiančiu stintų ?...mmmmm...gardumėlis ;)
'09 Forester 2,0 XS Diesel
vidmukas
Forumo dalyvis
Auto: chevrolet volt
Susisiekti:

Standartinė vidmukas »

oo kaifas valgyt sviezias stintas... mmmm....mmmm....
Vartotojo avataras
jaroslavas
Forumo dalyvis
Susisiekti:

Standartinė jaroslavas »

ne, nes nera kur pirkti
Vartotojo avataras
eugenijus
Forumo dalyvis
Auto: OBK 3,6R & OBK 3,0H6
Valstybinis numeris: 858+206
Mobilus: +37061288523

Standartinė eugenijus »

Jos po ledu ,kimba,prisijunk prie Arturo ,paragausi.
Slava Ukraine!
Vartotojo avataras
jaroslavas
Forumo dalyvis
Susisiekti:

Standartinė jaroslavas »

Paimta iš - http://www.bef.lt/chemines_medziagos/ch ... 1173269390
GMO – padidinta rizika?

Genetiškai modifikuoti organizmai (GMO) – tai organizmai, kurių genetinė medžiaga yra taip pakeista ir įgijusi tokių savybių, kurios negalėtų atsirasti organizmui dauginantis natūraliu būdu.

Genuose yra užkoduota paveldima informacija apie organizmo savybes, funkcijas ir pan. Naudojant tam tikrus fermentus, genus galima „iškirpti“ iš vieno organizmo ir perkelti į kitą. Tuomet naujasis „geno savininkas“ įgyja jam natūraliai nebūdingų savybių, pvz., įterpus toksinus gaminančios bakterijos geną į bulvės chromosomą, išauga kolorado vabalams atsparios bulvės. Taip yra išvedamos įvairiems kenkėjams atsparios kultūros, krakmolingesnės bulvės, aliejingos kultūros ir pan.

Vis dažniau lentynose pasirodo maisto produktų su užrašu Genetiškai modifikuotas. Maistui naudojami genetiškai modifikuoti augalai (kukurūzai, sojos, rapsai, pomidorai, bulvės), įvairūs fermentai, maisto priedai, papildai, kurie gaminami naudojant GMO.

Vyksta daug diskusijų dėl GMO naudos ir žalos. GMO šalininkai teigia, kad taip galima būtų išspręsti maisto trūkumo, bado problemas pasaulyje ir t.t. Tačiau kyla ir daug abejonių dėl GMO saugumo:

neįmanoma numatyti, kurioje DNR grandinės vietoje įsiterps svetimas genas ir kaip jis paveiks esamus genus; tai gali sukelti mutacijas, trikdančias ląstelių ir viso organizmo veiklą, keičiančias baltymų struktūrą ir pan.;
genetiškai modifikuotame maiste gali atsirasti naujų toksinių medžiagų ar alergenų (pvz., daugėja sojoms alergiškų žmonių);
genetiškai modifikuoti augalai gali kryžmintis su laukinėmis rūšimis ir jas nukonkuruoti, t.y. išnyks natūralios rūšys;
kenkėjai ir ligos gali tapti atsparūs, todėl su jomis bus dar sunkiau kovoti;
genetiškai modifikuotų augalų auginimui reikia daug cheminių medžiagų, kurios kenkia ir aplinkai, ir žmonių sveikatai...
Vartotojo avataras
evilkas
Valdyba
Auto: H6'02, Forester'01
Mobilus: +37069803843

Standartinė evilkas »

Nu blin, niekaip nesuprantu kaip suvalgytas maistas per skrandi ar kita virskinimo trakto vieta gali suvalgiusiojo genus pakoreguoti. Cia pagal mane tas pats, kaip vaika padaryti ne pro tam skirta vieta :-D
Русские называют дорогой то место, где собираются проехать
(Rusai keliu vadina tą vietą, kur ruošiasi pravažiuoti)
Vartotojo avataras
eugenijus
Forumo dalyvis

Standartinė eugenijus »

issidirbinejimas,atsimenat buvo tokia desra sestesloinaja ,;gorlo ,uho,nos ,p..izda , ch...ui, i chvost.ir nieko visi uzaugom ,o dabar tos informacijos tiek,kad sakes,zmones nebezino ka, su kuo, kaip,prisiminkit blin kaip gyvenom ,zirneliai ,majonezas,vengriski koncervai ,tik per sventes,deficitai visur ,per pazystamus ,dabar ko nori ,kiek nori ,nevarykim dievo medin .
P.S.Jaroslavai;REIKIA VALGYT LASYNIU ,KAD STAVETU KAIP ZMANIU :)
Slava Ukraine!
Vartotojo avataras
jaroslavas
Forumo dalyvis
Susisiekti:

Standartinė jaroslavas »

blin Augi, aš ir valgau ta paprasta kaimiška maista. Prie SSSR kitas maistas buvo, kokybiškas. Tai dabar š...
Pagal tavo posta aš suprantu kad tu visai nežinai kas darosi maisto pramonėje. Žirneliai beveik visi GMO, su pescicidais. Majonezas - katastrofa..Konservai - su levais actais
Vartotojo avataras
eugenijus
Forumo dalyvis

Standartinė eugenijus »

jaroslavas rašė:blin Augi, aš ir valgau ta paprasta kaimiška maista. Prie SSSR kitas maistas buvo, kokybiškas. Tai dabar š...
Pagal tavo posta aš suprantu kad tu visai nežinai kas darosi maisto pramonėje. Žirneliai beveik visi GMO, su pescicidais. Majonezas - katastrofa..Konservai - su levais actais
Tu gal KOMUNISTAS BUVAI ,as tai normalaus pardatkei nemaciau ,nes jo ten nebuvo,o apie desra zinau ,nes kriksto tevas yra dirbes ,states Kaune mesos fabrike ,tai pasakojo kaip pacai cypia kai konvejeri ijungia tarp peresmenkiu ,Jonai tu gi Kaunietis turi zinot ..O apie SSSR ATSARGIAU ,NES AS LIETUVIS smiles-flags
Slava Ukraine!
Vartotojo avataras
jonas72
Forumo dalyvis
Auto: 09' Forester diesel
Mobilus: +37061462722

Standartinė jonas72 »

prie SSSR buvo naudojama žymiai daugiau pesticidu,nes buvo normos,ko nesunaudojau užkasei,niekas nieko nežinojo visiems buvo gerai,ankščiau buvo toks simazinas ir t.t. :) tai jeigu išsiliejo daugiau tai toj vietoj niekas neauga kelis metus,dabar pesticidai brangus ir jie naudojami su protu. sutinku kad ekologinis maistas sveikas,bet ne visi ji perka ir pirks (kaina didesnė)
http://www.alfa.lt/straipsnis/157743/" onclick="window.open(this.href);return false;
senas straipsnis ,vot čia tai problemos ir labai didelės ir visa tai Šalčininku raj.(Jaroslavai galėtum pasidomėt)o tokiu vietu Lietuvoje ne viena,ir ne dvi .kad kas pakeltu šia problema..nežinau gal jau viskas sutvarkyta?
'09 Forester 2,0 XS Diesel
Vartotojo avataras
jaroslavas
Forumo dalyvis
Susisiekti:

Standartinė jaroslavas »

Jonas6x6 rašė:Jarikai, pagal mane tai susensi ar susirgsi anksčiau ne nuo blogo maisto, bet nuo nervų - šitiek pergyvenimų!
Maistas aplink blogas, vairuotojai aplink blogi, už xenonus tuoj nubaus, forikas neužsivedė pagal instrukciją....
Gal tikrai - relax?...
tiesiog aš tai matau, žinau ir apie tai rašau, ko nepasakisi apie kitus, ir apie tave. Ka aš žinau tuo pasidalinu, ir tau tik čia. Na dar tevus kankinu. O jei kiti bijo pasisakyti - tai ju problema. Jei bent vienas vėlaiu pasakis man dėkui už išgelbėta sveikata - aš busiu laimingesnis. I pajokavimus nekreipiu demesio - pripratau, supratau kokie žmonės.
Va pvz tu paklausk saves - kuo naudingas esi žmonėms? Pvz aš iki šiol nežinojau, neturėjau tokios srities. Va atsirado Forester klubas- kažkiek naudos grupei žmoniu, Forester Legacy fanatams, tai fainas laisvalaikis, draugai. Bet tai mažai. Reikia skleista geri per "verksmus" , per rašymus, per straipsnius.
O rašau tam kad jus pasisakitumet, pvz Arturas gerai akompanuoja.
ir nežiurint i mano lygas, mano busena, man faina forume, faina kad rytoj pokatuškė, kad važiuosime potvyni stebeti :valio: tas ir gelbsti. Pvz dabar man Forikas kainuoja ne rinkos kaina (40000 Lt) o 2-3 kart brangiau. geriau pervažiuosiu i mažesni buta, negu be Foriko, arba i senesni Forika ;)
Maistas aplink blogas, vairuotojai aplink blogi, už xenonus tuoj nubaus, forikas neužsivedė pagal instrukciją.
- na taip yra, ka čia padarisi
Vartotojo avataras
jaroslavas
Forumo dalyvis
Susisiekti:

Standartinė jaroslavas »

evilkas rašė:Nu blin, niekaip nesuprantu kaip suvalgytas maistas per skrandi ar kita virskinimo trakto vieta gali suvalgiusiojo genus pakoreguoti. Cia pagal mane tas pats, kaip vaika padaryti ne pro tam skirta vieta :-D
o tu namie tyrimus padaryk su pelem - duok pavalgyti tik maista su GMO ir suprasi. Suprask- vieni supranta dabar kiti per lygas, gal ne savo, tai vaiku
Užrakinta