techniniai klausimai ir atsakymai, eksploatacija ir t.t. apie Jūsų Subaru Forester
Forumo taisyklės
Dėmesio! Sritis skirta dalintis technine informacija, klausti klausimus apie Subaru Forester automobilius. Jei norite užduoti klausimą apie pvz. Outback'a - geriausia juos užduoti tam skirtoje srityje.
Bendras forumo taisykles galite rasti paspaudę žemiau esančią nuorodą: topic2881.html
rapas rašė:Matai tie manualai irgi yra įdomuūs. PVZ: amerikonai forikams rašo, kad paskirstymo dirželį reikai keisti po 105 000 mylių, o Europos modeliams rašo, kad po 105 000 Km, tai kada keisti? Kuris manualas tesingas?
105000 km
pas mane jau greit bus 100 000 myliu. keisiu dirzeli kai bus 105....
rapas rašė:Matai tie manualai irgi yra įdomuūs. PVZ: amerikonai forikams rašo, kad paskirstymo dirželį reikai keisti po 105 000 mylių, o Europos modeliams rašo, kad po 105 000 Km, tai kada keisti? Kuris manualas tesingas?
105000 km
pas mane jau greit bus 100 000 myliu. keisiu dirzeli kai bus 105....
Ir nebaisu tiek laukt As tai negaleciau. Nes pasekmes buna labai brungios
Dabar dėžė sausa reik užsipirkt 11 litrų tepalo ir klausimas ar labai aš ...ne, tiksliau mano dėžė ar pajaus skirtumą, jei įpilsiu tepalus už 15lt/1L o ne už ~40lt/1L
Aš šitam reikalui netaupau ir pilu tai kas priklauso, nes aptarnavimą darau JMA. Greičių dėžė trapus mechanizmas, truputi kas ne taip ir žiūrėk neveikia kaip turi būti.
Kažkaip neįsikirtau... Pirmi du tepalai aplamai juk ne automatui, ar ne taip?
Kai man buvo atvežę Subarinio AT tepalo iš JMA, ten jis atitiko Mopar ATF+4 specifikaciją, juos ir naudojau (gavau pygeu)...
O pats tepalas buvo Midland omnimatic sintetinis, tipo Dexron III. Plius gal dar gal reikėtų ieškot Subaru standarto K0410Y0700 (toks ant buteliuko buvo parašytas).
Paskutinį kartą redagavo Virgis75 2014-10-08, 1:05 pm, redaguota 1 kartą(us).
Kai pirkau forika at, tepalai buvo keisti pries 5k, bet prasiau rse kad pakeistu kai remontavau. Nezinau ka jis pyle, bet deze daug svelniau jungia pavaras.
Bet visi išvardinti gamintojai ir jų tepalai atitinka tai kas yra reikalavimuose "GL-5, Dexron III"
Tiesiog pamaniau, kad gudrus tribologijoje atsiras ir pasakys, kad pirk pigiausią tepalą
Virgis75 rašė:Kažkaip neįsikirtau... Pirmi du tepalai aplamai juk ne automatui, ar ne taip?
Kai man buvo atvežę Subarinio AT tepalo iš JMA, ten jis atitiko Mopar ATF+4 specifikaciją, juos ir naudojau (gavau pygeu)...
O pats tepalas buvo Midland omnimatic sintetinis, tipo Dexron III. Plius gal dar gal reikėtų ieškot Subaru standarto K0410Y0700 (toks ant buteliuko buvo parašytas).
gal ir tiesa ... tiesiog išsirūšiavau pagal 80W90 ir matytas reikalavimas GL-5 ...
Čia mano (subjektyvi) nuomonė, pagrįsta tuo ką perskaičiau ir kokia info radau apie šiuos teplaus, Nr.1 rekomenduoja gamintojas, visi kiti tik atitinka keliamus gamintojo reikalavimus.
Nevietinis rašė:Bet visi išvardinti gamintojai ir jų tepalai atitinka tai kas yra reikalavimuose "GL-5, Dexron III"
Tiesiog pamaniau, kad gudrus tribologijoje atsiras ir pasakys, kad pirk pigiausią tepalą
Nu gal ir klystu, bet tų tepalų (GL-5 vs. Dexron III) lyginimas man asocijuotųsi su benzino ir dyzelino lyginimu ir klausimu, ar jie tiks vienas kitam... Ir kaip sakė, geriau jau netaupyti šioje vietoje labai stipriai, brungus remontas bus...
Ir kiek žinau, automatinių tepalai (ATF) neturi klampumo klasių...