LED dienos šviesos

techniniai klausimai ir atsakymai, eksploatacija ir t.t. apie Jūsų Subaru Forester
Forumo taisyklės
Dėmesio! Sritis skirta dalintis technine informacija, klausti klausimus apie Subaru Forester automobilius. Jei norite užduoti klausimą apie pvz. Outback'a - geriausia juos užduoti tam skirtoje srityje.

Bendras forumo taisykles galite rasti paspaudę žemiau esančią nuorodą:
topic2881.html
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Remis7
Forumo dalyvis
Auto: Forester 2.5XS, AT, 07"
Valstybinis numeris: ETA 500
Mobilus: +37067989777
Susisiekti:

Re: LED dienos šviesos

Standartinė Remis7 »

Paveikslėlis
šiuo tavo atveju nesutinku su lankstinuko 2. punktu kuriame teigiama, kad įrengti dienos žibintai geriau pastebimi.
...
jie stovi daug žemiau nei standartiniai žibintai. Standartiniai žibintai yra greičiau pastebimi. Pvz. kalvotose kelio atkarpose. Ant foriko būtų tas pats, kad važinėtum su įjungtais priešrūkiniais žibintais....
jei dienos šviesos būtų įrengtos standartiniuose žibintuose, kaip tai daro daugelis gamintojų tame tarpe ir Subaru, tuomet sutinku su tokiu teiginiu.
╭∩╮(◣_◢)╭∩╮╭∩╮(◣_◢)╭∩╮
2007 [S11] FORESTER 2.5XS WAGON 253 EMPI SOHC NA RAISED SUSPENSION FULLTIME AWD AT US FLEX FUEL E85 & LPG
Degalų sanaudos https://www.spritmonitor.de/en/detail/669821.html
Vartotojo avataras
jaroslavas
Forumo dalyvis
Auto: Kia e-Soul, Caravelle
Mobilus: +47 47732451
Susisiekti:

Standartinė jaroslavas »

Remis7 rašė:
jaroslavas rašė:Taip pat ijungus gabaritus LED išsijungia.
blogai , kad išsijungia ... jei užmirši gabaritus perjungti į trumpąsias šviesas arba išjungti visai į OFF padėtį. Tai ir važiuosi tik su gabaritais, kurie saulei šviečiant nesimato, iš Led'ų tuomet jokio efekto :-D .
neteisingai pajungta... Led turi išsijungti tik kai įjungi trumpasias šviesas arba stovi vietoje.
na kai perdega halogenkė tai irgi važiuosi nieko nežinant. Taip pat gali netyčia ir su tolimom ir visai be šviesu.
Na o kai bus saule aš ištirsiu ju matomuma
e-mail: jaroslavas@foresterclub.lt. +4747732451
Vartotojo avataras
Giedrius-Gmc
Forumo dalyvis
Auto: VW Passat '08 2.0 TDI DSG

Standartinė Giedrius-Gmc »

jaroslavas rašė:
Giedrius-Gmc rašė:Is tiesu grazu ziuret. Kaip suprantu viskas visiskai legalu.
Dabar papasakok, ar jie isijungia kartu su gabaritais ir trumpom sviesom, ar kaip?
Ir kiek kainavo viskas su montavimu?
ant rankelnėles yra nustatyta off (žr. foto). Užvedi varikli ir jau dega LED. Kai bus tamsu tada jungiu artimos šviesos, ir automatiškai išsijungia LED. Taip pat ijungus gabaritus LED išsijungia. Na viskas pagal reglamenta
Dėl kainos reikia kreiptys pas montuotojus. Kiekvienam gali buti skirtingai
Supratau,ačiū. Man tai butu grazu, kad degtu ir LED ir trumpos. Beto idealiai atrodytu LED'ai virsuje trumpu sviesu, kur gabaritai, tik aisku reiketu sugalvot, kaip sumontuot...
Kaina man idomi, kiek toks darbas kainuoja, parasyk prasau i private jei cia nenori.
Vw Passat'08 2.0 TDI DSG
Vartotojo avataras
jaroslavas
Forumo dalyvis
Susisiekti:

Standartinė jaroslavas »

šiuo tavo atveju nesutinku su lankstinuko 2. punktu kuriame teigiama, kad įrengti dienos žibintai geriau pastebimi.
...
jie stovi daug žemiau nei standartiniai žibintai. Standartiniai žibintai yra greičiau pastebimi. Pvz. kalvotose kelio atkarpose. Ant foriko būtų tas pats, kad važinėtum su įjungtais priešrūkiniais žibintais....
jei dienos šviesos būtų įrengtos standartiniuose žibintuose, kaip tai daro daugelis gamintojų tame tarpe ir Subaru, tuomet sutinku su tokiu teiginiu.
[/quote]
tu, kaip ir kiti visi neidėmiai skaitai mano posta. Yra nuoroda i Terciaj, o ten http://www.tercija.lt/tercijos-naujienos-1.html" onclick="window.open(this.href);return false; , kur matosi LED švietimo kampas. Galu gale jei šie žibintai yra EU sertifikuoti ir atitinka montavimo reglamento - tai gal specai geriau žino ar matisi ar ne. Ar man tavo žodžiais tikėti?
Vartotojo avataras
Remis7
Forumo dalyvis
Susisiekti:

Standartinė Remis7 »

jaroslavas rašė:
...
tu, kaip ir kiti visi neidėmiai skaitai mano posta. Yra nuoroda i Terciaj, o ten http://www.tercija.lt/tercijos-naujienos-1.html" onclick="window.open(this.href);return false; , kur matosi LED švietimo kampas. Galu gale jei šie žibintai yra EU sertifikuoti ir atitinka montavimo reglamento - tai gal specai geriau žino ar matisi ar ne. Ar man tavo žodžiais tikėti?[/quote]

aš turiu galvoje žibintų aukštį nuo žemės. koks skirtumas kad jų spindulys kitoks bet jį vėliau pastebi... va jei tos LED šviesos būtų įrengtos žibintų aukštyje tai tuomet viskas ok. beje jei prietemoj tu važiuosi su dienos žibintais akinsi kitus vairuotojus.....
bandau paaiškinti vaizdžiai ką noriu pasakyti
Paveikslėlis
╭∩╮(◣_◢)╭∩╮╭∩╮(◣_◢)╭∩╮
2007 [S11] FORESTER 2.5XS WAGON 253 EMPI SOHC NA RAISED SUSPENSION FULLTIME AWD AT US FLEX FUEL E85 & LPG
Vartotojo avataras
jaroslavas
Forumo dalyvis
Susisiekti:

Standartinė jaroslavas »

Sertifikavimas ir reglamentu rengimas remiasi bandimais. O ne kalbomis. Jei yra sertifikuota, ir dar EU, ir reglamentuota tai manai aš patikėsiu tavo išvadomis o ne ju?
Ar bent matei LED? ar akino tave?
Vartotojo avataras
Remis7
Forumo dalyvis
Susisiekti:

Standartinė Remis7 »

na kai perdega halogenkė tai irgi važiuosi nieko nežinant. Taip pat gali netyčia ir su tolimom ir visai be šviesu.
jei perdega tai perdega viena, o ne abi vienu metu.... o su ilgom šviesom dieną esi dar iš toliau pastebimas nei su dienos žibintais :-D
╭∩╮(◣_◢)╭∩╮╭∩╮(◣_◢)╭∩╮
Vartotojo avataras
jaroslavas
Forumo dalyvis
Susisiekti:

Standartinė jaroslavas »

Remis7 rašė:
jei perdega tai perdega viena, o ne abi vienu metu.... o su ilgom šviesom dieną esi dar iš toliau pastebimas nei su dienos žibintais :-D
tikrinai?
pvz artimos perdege vakar, skirtumas tarp vienos ir kitos apie 10 min. Kai stovėjau spustyje mačiau atspindžius, kurie dingo ;)
Vartotojo avataras
Remis7
Forumo dalyvis
Susisiekti:

Standartinė Remis7 »

jaroslavas rašė:Sertifikavimas ir reglamentu rengimas remiasi bandimais. O ne kalbomis. Jei yra sertifikuota, ir dar EU, ir reglamentuota tai manai aš patikėsiu tavo išvadomis o ne ju?
Ar bent matei LED? ar akino tave?
aš tik diskutuoju ir pateikiu savo asmeninę nuomonę...
tai jei sertifikuota tai gal dar žinai kokiame aukštyje privalo būti įrengti dienos žibintai?
╭∩╮(◣_◢)╭∩╮╭∩╮(◣_◢)╭∩╮
Vartotojo avataras
jaroslavas
Forumo dalyvis
Susisiekti:

Standartinė jaroslavas »

Remi, tu rimtas vyras, bet besina kai neidemiai skaitai. Jei diskuotoji, tai faktais prašom. O ne fantazijomis. Mano poste, antroje nuorodoje (http://www.lrs.lt/pls/proj/dokpaieska.s ... =y&p_gov=n" onclick="window.open(this.href);return false;) yra info.
na gerai tau asmeniškai:
3. Dieninių žibintų įrengimas:
3.1. aukštis nuo žemės ne mažiau kaip 250 mm bet ne daugiau kaip 1500 mm;

Mano atvėju 40 cm
Vartotojo avataras
zzzubarruu
Forumo dalyvis
Auto: zver

Standartinė zzzubarruu »

mentai dar nestabde?
manyciau tikimybe buti stabdomam be reikalo keleriopai isaugo. turesi dabar jiems irodinet, reglamentus aiskint, popieriukus rodyt...
mu ha ha ha ! ! !
Vartotojo avataras
jaroslavas
Forumo dalyvis
Susisiekti:

Standartinė jaroslavas »

taip, ir esu pasiruošęs. Na dar nestabdė. Gali buti dėl to kad LEd sumontuoti vietoj priešrukiniu :???:
Pirma viska parodisiu, normaliai be pamokslu. Nesupras, filmuosiu ant kameros ir i yuotube, ju viršininkam
Vartotojo avataras
zzzubarruu
Forumo dalyvis
Auto: zver

Standartinė zzzubarruu »

susimontavai problema...
mu ha ha ha ! ! !
Vartotojo avataras
Giedrius-Gmc
Forumo dalyvis
Auto: VW Passat '08 2.0 TDI DSG

Standartinė Giedrius-Gmc »

O gal kaip tik gerai. Pareigunai zinos - tada visi forikai taip gales ramiai vazinet! Viskas cia ok manau :)
Vw Passat'08 2.0 TDI DSG
Vartotojo avataras
Remis7
Forumo dalyvis
Susisiekti:

Standartinė Remis7 »

jaroslavas rašė:Remi, tu rimtas vyras, bet besina kai neidemiai skaitai. Jei diskuotoji, tai faktais prašom. O ne fantazijomis. Mano poste, antroje nuorodoje (http://www.lrs.lt/pls/proj/dokpaieska.s ... =y&p_gov=n" onclick="window.open(this.href);return false;) yra info.
na gerai tau asmeniškai:
3. Dieninių žibintų įrengimas:
3.1. aukštis nuo žemės ne mažiau kaip 250 mm bet ne daugiau kaip 1500 mm;

Mano atvėju 40 cm
taip, aukštis reglamentą atitinka, bet jie stovi priekinių rūko žibintų vietose.. todėl galima manyti jog tai ir yra rūko žibintai... neveltui škodos vadybininkas Kaune sakė, kad atjungia originaliai įrengtus dieninius žibintus Yeti modeliams nes police stabdo už tai jog jiems atrodo jo šviečia rūko žibintai. žinoma tai buvo žiemą, šis reglamentas patvirtintas tik kovo mėn. situacija gal ir pasikeitė...

Beje skaitei šitą?
"2. Transporto priemonėje įrengtų apšvietimo ir šviesos signalizacijos prietaisų konstrukcija, skaičius, išdėstymas, spalvinė gama turi atitikti jos gamybos metu galiojusius reikalavimus ir gamintojo nustatytą konstrukciją."
taigi galima ginčytis iki pamėlinavimo :) kad pagal šitą nuostatą pas tave privalo tose vietose būti priekiniai rūko žibintai o dienos žibintai kitoje vietoje.

arba
"9. Draudžiama naudoti nenumatytus arba draudžiamus naudoti apšvietimo ir šviesos signalizacijos prietaisus."
╭∩╮(◣_◢)╭∩╮╭∩╮(◣_◢)╭∩╮
Skelbti atsakymą