abiejų privalumas, jog diskus perki pats kokius tik nori. gali ekonominius arba ilgai tarnaujančius įsidėti.
nu neblogas aparatas, kokia kaina? ar nebus tik tiek pat kiek ir HP N40L serveris? http://h10010.www1.hp.com/wwpc/lt/lt/sm ... html?dnr=1evilkas rašė:Gulėjo pas mane beveik pusmetį kampe toks daiktas http://www.lacie.com/intl/products/product.htm?id=10485 , tai va prieš pusvalandį išsipakavau ir dabar testuoju![]()
Šiaip viskas normaliai, intuityviai viskas perprantama. Palaiko dach...ja diskų (5).
Bet man labiau rūpi ne jo tiesioginė paskirtuis o arar galima iš jo kažką gudresnio padaryti. Tikriausiai neužilgo skersiu ir žiūrėsiu koks pas jį procesorius ir visa kita. Gal išeis kokią savo operacinę sukišt...
O tada jau fantazijos reikalas - nuo namų serverio su web, smb, dlna ir kitais pribumbasais iki small web serverio eksperimentams ir informatikos pamokoms kokiai mokyklai.
O vmware ant ko sukasi? Nesu detaliai susipažinęs su vmware, naudojau tik tiek, kad suinstaliavus ta daiktą į galima virtualkes daryti. Bet tas buvo seniai. paskutiniu matu tam naudoju Virtualbox virš Freebsd. Sakau gal jau koks savarankiškas vmware yra kaip savarankiška operacinė sistema, kuri pati kompe sukasi, ne virš kažko.Arūnas rašė: ant jo esu pasikūręs vmware (pilnas palaikymas), ant jo sukasi 3 windows serveriai ir vienas unix'as. veikia stabiliaiir kas man labai patiko, tai kad jis laaabai tylus.
Tas lacie Ethernet portas gigabitinis, jungiasi prie bet kokio wifi routerio kuris irgi turi bent kelis Ethernet portus. Tokius atveju sparta jau apsiriboja tik wifi greiciu, jeigu jis IEEE 802.11n standarto perdavimo greitis siekia 300Mbps.Notorious rašė:VyraiSuper, labai dekingas!
O per WiFi... greitis tik 56Mbps (megabits, ne megabytes)tas LaCie jungiasi su LAN kabeliu i routeri ane, kiek matau pats neturi WiFi siustuvo/imtumo.
]
Aš vmware įdiegiau į USB raktelį, usb raktelį įkišau į N40L serverį (jis turi usb prievadą kompo viduje), Taigi vware OS kraunasi tiesiai iš USB, vmware pilnai kontroliuoja visą geležį, jokių tarpinių OS nėra. diskai specialiai suformatuoti VMWARE OS, ten laikomi virtualūs diskai, pats vmware administravimas iš bet kurio kompo naudojanti VmWare clientevilkas rašė:O vmware ant ko sukasi? Nesu detaliai susipažinęs su vmware, naudojau tik tiek, kad suinstaliavus ta daiktą į galima virtualkes daryti. Bet tas buvo seniai. paskutiniu matu tam naudoju Virtualbox virš Freebsd. Sakau gal jau koks savarankiškas vmware yra kaip savarankiška operacinė sistema, kuri pati kompe sukasi, ne virš kažko.Arūnas rašė: ant jo esu pasikūręs vmware (pilnas palaikymas), ant jo sukasi 3 windows serveriai ir vienas unix'as. veikia stabiliaiir kas man labai patiko, tai kad jis laaabai tylus.
Niekada to neprireikė, tai ir nesidomėjau. Mano šiek tiek kitokia sritisArūnas rašė: Vieno žodžiu kolega, atsiliekate su šios dienos technologijomisapie vmotion geriau nekalbėsiu
bet jei trumpai tai antra tokį serverį pasistatai ir sujungi resursus, jei vienas kompas sminga tai kitas perima darbą, pačiam nieko daryti nereikia
Trys serveriai yra mano Citrix laboratorija. t.y. jei darbovietoje yra blokuojamas internetas. pvz negali atsidaryti gmail'o, youtube'es ar ka nors kito, o yra leidžiamas tik HTTPS prievadas, tai per ji pasileidžiu bet kurią aplikaciją, paštą, savo nuosavą naršyklę, administravimo įrankiai ir t.t. ir pan.Notorious rašė:Kosmosas :-]]] Sitie du visada sneka mazdaug 2-3 laipteliais aukstesne kalba :]]]]
Suprantu ka pasake ir terminus, bet kaip visa tai pasidaryt ir kur naudot... tai![]()
Arunai ka darai su tais visais 3 servais su Win ir vienu Unix?