Taisyklingas 'krokodilo' naudojimas
Forumo taisyklės
Dėmesio! Sritis skirta dalintis technine informacija, klausti klausimus apie Subaru Forester automobilius. Jei norite užduoti klausimą apie pvz. Outback'a - geriausia juos užduoti tam skirtoje srityje.
Bendras forumo taisykles galite rasti paspaudę žemiau esančią nuorodą:
topic2881.html
Dėmesio! Sritis skirta dalintis technine informacija, klausti klausimus apie Subaru Forester automobilius. Jei norite užduoti klausimą apie pvz. Outback'a - geriausia juos užduoti tam skirtoje srityje.
Bendras forumo taisykles galite rasti paspaudę žemiau esančią nuorodą:
topic2881.html
- evilkas
- Valdyba
- Auto: H6'02, Forester'01
- Mobilus: +37069803843
Re: Taisyklingas 'krokodilo' naudojimas
Aš beloruse, kai perdarinėjau nuo puskačiaus į starterinį, paklojau 35 kv.mm. laidus. Pliusinis gavosi apie 2.5 m. ilgio. Atrodo viskas gerai, užtenka.
Русские называют дорогой то место, где собираются проехать
(Rusai keliu vadina tą vietą, kur ruošiasi pravažiuoti)
- Artūrazz
- Forumo dalyvis
- Auto: X5
- Mobilus: +37063438822
Puskačių išėmei pff, man tai puskačius geriau ypač kai šalta buna. Beje sako starteris tiek neišlaiko kiek puskačius, todėl jis ir geriau na bent taip sako. Ir šiaip įdomu su tuo puskačiumevilkas rašė:Aš beloruse, kai perdarinėjau nuo puskačiaus į starterinį, paklojau 35 kv.mm. laidus. Pliusinis gavosi apie 2.5 m. ilgio. Atrodo viskas gerai, užtenka.

- goild
- Valdyba
- Auto: Subaru Forester 2,5X
- Mobilus: +37065079640
Armijoje buvo akumas babaxnujes ,tai akis rugstim prasiploves ,tsakant didziausiam priesui nepalinkeciau tokios pramogosArtūrazz rašė:Hmm ...
Kadangi nusiboto tie maximiniai krokodilai tai užsimaniau geresnių.
Gal prieš pusmetį pasigaminau šituos gražuolius. 35 kv. mm suvirinimo laidukas ir 200 A gnybtukai. + ir - laidai po 3 m.
Gaila senukuose tada nebuvo 50 kv. mm suvirinomo laido
Kažkur pradžioje skaičiau, kad akumuliatorių kažkas susprogdinona aš su šitai krokodiliukais irgi dar pasisekė , kad manęs neaptaškė rūgštimi
Jau naudojau traktorių ir kombainų užkūrimui
Kaip manot tokių užtenka vicino fūrai užkurti?![]()
[img]]

Tas kuris knarkia, užmiega pirmas.
- Artūrazz
- Forumo dalyvis
Tai ir sakau žiauriai pasisekė, nes dugnas ir šonas trūko.goild rašė: Armijoje buvo akumas babaxnujes ,tai akis rugstim prasiploves ,tsakant didziausiam priesui nepalinkeciau tokios pramogos
O dar pas mane akumuliatorius Deep cycle zvejybinis 100 Ah tai tikrai ir startines amperų sočiai. Gerai, kad į šipulius neėjo. Beje prieš tai aš jį kroviau ir girdėjosi kaip burbulioja, tai smarvės pas jį buvo max

- evilkas
- Valdyba
- Auto: H6'02, Forester'01
- Mobilus: +37069803843
Nusibodo anonizmu su puskacium uzsiimineti. Daug keiksmazodziu isleista uzvedant pati puskaciu.Artūrazz rašė:Puskačių išėmei pff, man tai puskačius geriau ypač kai šalta buna. Beje sako starteris tiek neišlaiko kiek puskačius, todėl jis ir geriau na bent taip sako. Ir šiaip įdomu su tuo puskačiumevilkas rašė:Aš beloruse, kai perdarinėjau nuo puskačiaus į starterinį, paklojau 35 kv.mm. laidus. Pliusinis gavosi apie 2.5 m. ilgio. Atrodo viskas gerai, užtenka.užvedinėt
O kai salta, zemiau nei kokie -10, bent jau man nera jokio reikalo ta traktoriu uzvedineti.
Русские называют дорогой то место, где собираются проехать
- Artūrazz
- Forumo dalyvis
Tai jeigu puskačiaus starteris veikia tai jokių bėdų, o jeigu ne tai neduok dieve užpylei tai pusvalandį ar valandą prasitampysievilkas rašė:Nusibodo anonizmu su puskacium uzsiimineti. Daug keiksmazodziu isleista uzvedant pati puskaciu.Artūrazz rašė:Puskačių išėmei pff, man tai puskačius geriau ypač kai šalta buna. Beje sako starteris tiek neišlaiko kiek puskačius, todėl jis ir geriau na bent taip sako. Ir šiaip įdomu su tuo puskačiumevilkas rašė:Aš beloruse, kai perdarinėjau nuo puskačiaus į starterinį, paklojau 35 kv.mm. laidus. Pliusinis gavosi apie 2.5 m. ilgio. Atrodo viskas gerai, užtenka.užvedinėt
O kai salta, zemiau nei kokie -10, bent jau man nera jokio reikalo ta traktoriu uzvedineti.

- vicinas
- Valdyba
- Auto: Forester 2.5 XT
- Valstybinis numeris: KGZ 310
- Mobilus: +37065638071
man savo furai uzkurti uztenka ir bet kokiu,kad ir maximiniu laidu,nes nekuriu su prijungtais laidais,o siek tiek ikraunu,o tada savais akumais jau bandau kurti.Uzkurimui daug nereikia krauti,uztenka cigarete surukyti ir gali kurt 

Greitis dar niekad nieko nenužudė.Žudo staigus sustojimas. Nu, bet, ne visada...
elektroninis paštas - pvicinas@gmail.com
https://www.youtube.com/watch?v=KspmnR4ZAmE
- vicinas
- Valdyba
- Auto: Forester 2.5 XT
- Valstybinis numeris: KGZ 310
- Mobilus: +37065638071
trafo i kelione nepasiimsi,jam jug 220 itampos reikia 

Greitis dar niekad nieko nenužudė.Žudo staigus sustojimas. Nu, bet, ne visada...
- Artūrazz
- Forumo dalyvis
Aš laukti nemėgstuvicinas rašė:man savo furai uzkurti uztenka ir bet kokiu,kad ir maximiniu laidu,nes nekuriu su prijungtais laidais,o siek tiek ikraunu,o tada savais akumais jau bandau kurti.Uzkurimui daug nereikia krauti,uztenka cigarete surukyti ir gali kurt

-
- Forumo dalyvis
- Auto: Forester
- Valstybinis numeris: GBL 613
aš irgi laukti nemėgstu, Perku nauja akuma kai reikiaArtūrazz rašė:Aš laukti nemėgstuvicinas rašė:man savo furai uzkurti uztenka ir bet kokiu,kad ir maximiniu laidu,nes nekuriu su prijungtais laidais,o siek tiek ikraunu,o tada savais akumais jau bandau kurti.Uzkurimui daug nereikia krauti,uztenka cigarete surukyti ir gali kurtuždėjai užkūrei ir laisas

- Artūrazz
- Forumo dalyvis
O tu kokius naudoji paprastus rūgštinius ar tuos šūstresnius ?
-
- Forumo dalyvis
- Auto: Sidabrinis pirmukas 92kW MT
- Valstybinis numeris: JTV 631
- Mobilus: +37061400783
Siandien tavo posto ikveptas nusipirkau analogiskus krokodilus ir 6m 16mm^2 kabelio. Norejau imt 25mm^2 isibegejes, bet mano poreikiam turi ir 16 but daugiau nei gana.
Tik va kaip jungti kabeli prie znyples, tu varztu prispaudei ar virinai su TIG'u kaip nors? Idealiausia butu suvirint.
Tik va kaip jungti kabeli prie znyples, tu varztu prispaudei ar virinai su TIG'u kaip nors? Idealiausia butu suvirint.
Artūrazz rašė:Hmm ...
Kadangi nusiboto tie maximiniai krokodilai tai užsimaniau geresnių.
Gal prieš pusmetį pasigaminau šituos gražuolius. 35 kv. mm suvirinimo laidukas ir 200 A gnybtukai. + ir - laidai po 3 m.
Gaila senukuose tada nebuvo 50 kv. mm suvirinomo laido
Kažkur pradžioje skaičiau, kad akumuliatorių kažkas susprogdinona aš su šitai krokodiliukais irgi dar pasisekė , kad manęs neaptaškė rūgštimi
Jau naudojau traktorių ir kombainų užkūrimui
Kaip manot tokių užtenka vicino fūrai užkurti?![]()
Subaru. Go anywhere. Do anything.
- Artūrazz
- Forumo dalyvis
Na aš dėjau plačia šaibą ir priveržiau varžtu. Šiandien kūriau 3 litru dyzelioką (X5) su vos gyvu akūmu, tai tik uždėjau krokodilus pasuko raktėlį ir tik pyst ir užsikūrė kaip vasarą ir laukti nereikėjoKarolis rašė:Siandien tavo posto ikveptas nusipirkau analogiskus krokodilus ir 6m 16mm^2 kabelio. Norejau imt 25mm^2 isibegejes, bet mano poreikiam turi ir 16 but daugiau nei gana.

Na nežinau jei perki, tai iš karto pirkti normalius, kad galėtum bet ką užkurti

-
- Forumo dalyvis
- Auto: Sidabrinis pirmukas 92kW MT
- Valstybinis numeris: JTV 631
- Mobilus: +37061400783
Jei imti, kad 3.5A per 1mm^2 darbo rezimas, tai 16mm^2 pastoviai gales ~60A pumpuoti, laikinas sroves iki 200A atlaikys ir nieko nenutiks, juolab, kad krokodilai 200A reitinguoti ir kazin ar pavyks per juos daug perduot, paprastai uzspaudus. Didziausi nuostoliai ne laido story, o laido prijungime prie krokodilo bei krokodilo prijungime prie masinos..
50mm^2 laidas jau bus sunkus ir storas, o lengvaji automobili be problemu uzkursi nelaukdamas su plonesniais (pats turiu 3l dyzeli). Bet suprantu ir pateisinu tavo nora buti pasiruosus visiems atvejams
50mm^2 laidas jau bus sunkus ir storas, o lengvaji automobili be problemu uzkursi nelaukdamas su plonesniais (pats turiu 3l dyzeli). Bet suprantu ir pateisinu tavo nora buti pasiruosus visiems atvejams

Subaru. Go anywhere. Do anything.
- Artūrazz
- Forumo dalyvis
Jo kai man retkarčiais reikia traktorių ar kombainą kurti, tai šitie pats tasKarolis rašė: Bet suprantu ir pateisinu tavo nora buti pasiruosus visiems atvejams