Sveiki,
Mano patirtys apie Subaru laužyną - remontą prie Raudondvario ( V. Dautarto g. 15A LT-54139, Šilelis, Kauno r. sav.). Laužyno tel. 865627795 (kiek supratau tėvas), meistro tel. 865627795 (sūnus)
Subaru turėtojas esu jau nuo 2004 metų (Legacy 1990). Labai patenkintas buvau tik jau beveik supuvo

Nesenai teko įsigyti kitą - Forester. Pasiėmiau 2000-jų iš Austrijos, vieno savininko (ūkininko) su 160000 rida ir ūžiančiu dešiniu galiniu guoliu. Mano įprastinis servisas (kuriuo šiaip aš labai patenkintas) nepakeitė to guolio, nes matė, kad ardant kažkas vis tiek nuuš ir jie neturės dalių, o jau ir naują guolį buvau nusipirkęs.
Pirmiausiai reikėjo susirast porą vasarinių padangų (atvarytas buvo su žieminėmis, plius dvi vasarinės su ratlankiais ir du ratlankiai be padangų). Nusprendžiau dėti esamą originalią (nauja). Tad pradėjau ieškot dar vienos tokios pačios. Pradėjau skambinti per laužynus prie Kauno. Niekur nebuvo ir pasiūlė tik tel. 865627795 ir jau minėtu adresu. Sutarėm 300lt už naują padangą su ratlankiu. Nuvažiavau ir nusipirkau. Pamačiau, kad žmogus prijaučiantis subaristas. Pasakiau, kad ūžia galinis dešinys guolis. Dar kartą patvirtino, kad seniem modeliams tai problemiška vieta ir geriau keisti visą stupicą (stebulę). Pasakė, kad turi ją ir sūnus gali pakeisti. Už 300lt pakeis visą stupicą. Ir patikėjau ir susigundžiau. Servisas tai ten kaip pas mane namie beveik

Kieme ant trinkelių atsigulus. Gal tik, kad įrankių daugiau. Nu ir pakeitė. Keitimo pasekoje žinoma susigadino ilgasis varžtas ir vienos traukės sailenblokas. Nežinau kam bet bandė išimti ABS daviklį iš mano stupicos - tai žinoma nulaužė. Kitos stupicos jau paruoštos pasirodo neturėjo. Teko surinkinėti iš kelių - daužyti kūjais ir pjaustyti su "bulgarke". Už traukę naudotą dar 50lt paprašė. Nu pakeitė, pabandėm pavažiuot, iš pradžių lyg skardelės stupicos apsauginės lyg lietėsi ir skleidė garsus, bet palankstė ir lyg gerai. Visas malonumas atsėjo 350lt. Parvažiavau namo į Prienų r. (apie 40 km). Po kelių dienų vėl išsitraukiau savatgaliui su šeima į Rasas nuvažiuot. Nuvažiavau gal apie 40 km ir važiuojant 90km/h pajaučiau, kad staiga traukia į dešinę. Sustojau. O galinis dešinys ratas net šnypščia ne tik užspjovus, bet ir nuo tepalų. Dar tikėjausi, kad gal visgi stabdžiai užsikirto, o ne guolis subyrėjo. Pasiknisau su brolio pagalba. Atsivariau kitą mašiną, o Forester-į palikau prie Aukštadvario pas žmogų. Kitą dieną sėkmingai pavyko parvaryti namo tuos 40 km atgal. Stengiausi ne daugiau 40km/h važiuot ir kas 5-10km sustojinėti tikrinant ar dar vėl neperkaito. Pirmadienį nuvažiavau į SUBARUDALYS.LT. Sako varyk žiūrėsim. Šiaip ne taip iš Prienų savo eiga vėl 40km/h greičiu atvariau dar 40 km į servisą. Pasižiūrėjo - subyrėjo guolis, net nenuvažiavus 100km po pakeitimo. Pakeitė - įdėjo naują dabar (kaip aš ir planavau pradžioje daryti). Už viską 220lt. Skambinu tam kuris keitė stupicą - sako darbo 150lt tau jau negražinsiu, jeigu stupica būtų buvusi mano gražinčiau visus pinigus už stupicą. Skambinu tėvui - sako atvaryk pažiūrėsiu ar tikrai subyrėjo, tada gal gražinsiu. Sakau, kad jau pakeistas ir taip dar esu labai laimingas, kad savo eiga su subyrėjusiu guoliu atmyniau 80 km iki serviso ir nereikėjo samdyti autovežio kokio nors. Tai sako tada nieko gero. Bet nuvažiavau tai 100lt visgi atidavė - tipo jam nauda ir man nauda.
Pasekoje 250 lt minusas, daug nervų ir papildomų reikalų per šventes.
Aš daugiau į tą pusę nebežiūrėsiu.
O kiti patys spręskit ir darykit savo išvadas.
Sėkmės visiem
Kazimieras