Foriko automatas

techniniai klausimai ir atsakymai, eksploatacija ir t.t. apie Jūsų Subaru Forester
Forumo taisyklės
Dėmesio! Sritis skirta dalintis technine informacija, klausti klausimus apie Subaru Forester automobilius. Jei norite užduoti klausimą apie pvz. Outback'a - geriausia juos užduoti tam skirtoje srityje.

Bendras forumo taisykles galite rasti paspaudę žemiau esančią nuorodą:
topic2881.html
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
DaLadna
Forumo dalyvis
Auto: Subaru Forester SF
Valstybinis numeris: BHB 080

Re: Foriko automatas

Standartinė DaLadna »

Aha 6mėn :D
Nevietinis
Forumo dalyvis
Auto: Miškinis
Valstybinis numeris: ECP ***
Mobilus: +37063340406

Standartinė Nevietinis »

ksm rašė:
Egyda rašė:Kas per priedas? Idomu paskaityt butu. Sakai jam padetu atbulo bego netraukima?
Lyg šitas, ten yra keli variantai. https://www.autoaibe.lt/autochemija/pri ... 3?typeno=0
Man išgydė 2 dalykus: iš R į D jungia greitai kaip priklauso ir dingo diskelių prabuksavimas staigiai (gazas dugnas) startuojant stovint. :gum:
Ir aš vakar šito marmalo įsilypiau ... aišku buvau labai skeptiškai nusistatęs prieš bet kokius tokius reanimavimus, bet jaučiasi pagerėjimas :) Buvo kad kol šalta dėžė ir jungiantis iš 2-3 prabuksuodavo dėžė, R skausmingai trenkdavo irgi kol šalta .. vakar mažai važiavau, bet jau jautėsi, kad viskas švelniau, šiandien irgi kol kas džiaugiuosi dėžės darbu :)
Subaru Forester 1999 2.0 S.T. AT http://goo.gl/qNG1d5
suboksidas
Valdyba
Auto: Subaru Forester s-turbo AT
Mobilus: +37067447212

Standartinė suboksidas »

Nuuum...į legacy taip ir neįpyliau. Gal reiks į foriką jau prisiruošt.. :?
Bekelės impreza ir savaitgalinis forikas :)

Legasiukas ir Impreziukas atia.
Vartotojo avataras
Gorbas
Forumo dalyvis
Auto: SS
Valstybinis numeris: KMZ000
Mobilus: +37061442626

Standartinė Gorbas »

Geriau tiesiog alyvą pasikeist. ;)
Miškinukas
Nevietinis
Forumo dalyvis

Standartinė Nevietinis »

Pas mane ir taip nestebuklai buvo po tepalų keitimo ... pravažiavau ~40 000km ir dar prisidėjo tie prabuksavimai, tai kažkaip ankstoka dar tepalus keist, todėl nusprendžiau lavonui klizmą :) padėjo, tik neaišku kiek ilgam.
Virgis75
Forumo dalyvis
Auto: Subaru Forester 2.0 Turbo A/T

Standartinė Virgis75 »

Nevietinis rašė:Pas mane ir taip nestebuklai buvo po tepalų keitimo ... pravažiavau ~40 000km ir dar prisidėjo tie prabuksavimai, tai kažkaip ankstoka dar tepalus keist, todėl nusprendžiau lavonui klizmą :) padėjo, tik neaišku kiek ilgam.
SF1 manuale parašyta, kad tepalus AT reikia keisti kas 50.000 km...
Vartotojo avataras
mankisss
Forumo dalyvis
Auto: SUBARU FORESTER 2.0XT MT
Valstybinis numeris: HFT 036
Mobilus: +37062555786

Standartinė mankisss »

Nevietinis rašė:Pas mane ir taip nestebuklai buvo po tepalų keitimo ... pravažiavau ~40 000km ir dar prisidėjo tie prabuksavimai, tai kažkaip ankstoka dar tepalus keist, todėl nusprendžiau lavonui klizmą :) padėjo, tik neaišku kiek ilgam.
Nežinau kokią klizmą darei, bet jas kas reik pakartot ir būna garsas bent jau nebeišlenda ;) bmw reduktorių taip prikėliau ir 4metus be garsų ir kaukimų. Piltas buvo wynns produktas.
Karalaitiz
Pasyvus skaitytojas :)
Auto: Toyota Avensis T25

Standartinė Karalaitiz »

Papasakokite man paprasciausia procedura - -kaip jus keiciate automato tepalus? Paprastai isleidziate (karteri imate/valote)? Ar darote pilna keitima?
Vartotojo avataras
Mindaugas
Forumo dalyvis
Auto: Forester&Outback, 4.5ltr

Standartinė Mindaugas »

Keiciasi isleidziant paprastuoju budu apie 2/3 tepalo. Vienas variantas - pakartoti procedura po keliu tukst kilometru. Dar zinau, kad pvz Audi automate ant spec irangos stato ir po slegiu pakeicia visa. Apie toki varianta su Subaru man niekas SK forume neatsake, kai klausiau.

Išsiųsta naudojant nykštį per Nokia 3310!
Ex '00 Subaru Forester 2.5 atmo AT USA 121kw LPG
Ex '00 Subaru Forester 2.0 atmo MT 92kw LPG, "Guris"
Ex '97 Subaru Forester 2.0 atmo MT 90kw LPG
02 Subaru Outback 2.5 AT 115kw LPG
Virgis75
Forumo dalyvis
Auto: Subaru Forester 2.0 Turbo A/T

Standartinė Virgis75 »

Išleidi tepalą per varžtą, pakeiti filtrą, užpili naują ir viskas. Kito gamintojo mašinose išleisdavo tepalą ir iš pūslės, bet naujesnėse jau nebe...
Karalaitiz
Pasyvus skaitytojas :)
Auto: Toyota Avensis T25

Standartinė Karalaitiz »

Mindaugas rašė:Keiciasi isleidziant paprastuoju budu apie 2/3 tepalo. Vienas variantas - pakartoti procedura po keliu tukst kilometru. Dar zinau, kad pvz Audi automate ant spec irangos stato ir po slegiu pakeicia visa. Apie toki varianta su Subaru man niekas SK forume neatsake, kai klausiau.

Supratau, mane domina outback 2.5 keitimas . kiek esu skaites (matyt ten kiek kitokia deze) issileidzia daug maz puse - 4 litrai gal su biskiu... Ir idomu, verta imta karteri ar ne (gal daugiau isbegtu)?
Dabar tepalas geltonas :???: Ir kai pamastau koks ten misisnukas gautusi pakeistus tik syki... Reiktu jauciu keist minimum du kartus ir tarp keitimo ilgos pauzes nedaryt.
O ta spec iranga nieko blatno, kaip supratau daroma bet kokiems auto. Pajungia nuo slangiu einaciu i ausinimo radiatoriu. Tik paslaugos kaina gali nenudziugint :)
Vartotojo avataras
Jurijusb
Forumo dalyvis
Auto: Forester ir Outback

Standartinė Jurijusb »

Forester 2003 EU.Pas mane supiltas geltonas tepalas.
Kokia tepalo marke dapilineti?
Ar jo nesumazeja ?
Dabar lyg tai netoli minimumo.
Nes pagal serviso knyga neseniai keistas.
Subaru Outback BS 3,6 R, Subaru Forester SG 2,0 atmo
Vartotojo avataras
Arturas
Forumo dalyvis
Auto: Subaru Forester
Valstybinis numeris: CUG 888
Mobilus: +37065658686

Standartinė Arturas »

Jurijusb rašė:Forester 2003 EU.Pas mane supiltas geltonas tepalas.
Kokia tepalo marke dapilineti?
Ar jo nesumazeja ?
Dabar lyg tai netoli minimumo.
Nes pagal serviso knyga neseniai keistas.
Ne alyvos spalva svarbu, itariu tai priklauso nuo gamintojo kaip nudazyt, o jo marke tipo Dextron III arba kokia nors ATF
Dezeje alyvos negali sumazeti, nes nera kur susinaudoja, nebent yra nesandarumu ir ji prateka.
Alyvos lygis matuojamas varikliui dirbant laisvais sukiais ir ant lygio matuokles yra zymos saltai alyvai (tik uzvedus varikli) arba uzkaitus iki darbines temperaturos.
Nevietinis
Forumo dalyvis

Standartinė Nevietinis »

Karalaitiz rašė:
Mindaugas rašė:Keiciasi isleidziant paprastuoju budu apie 2/3 tepalo. Vienas variantas - pakartoti procedura po keliu tukst kilometru. Dar zinau, kad pvz Audi automate ant spec irangos stato ir po slegiu pakeicia visa. Apie toki varianta su Subaru man niekas SK forume neatsake, kai klausiau.

Supratau, mane domina outback 2.5 keitimas . kiek esu skaites (matyt ten kiek kitokia deze) issileidzia daug maz puse - 4 litrai gal su biskiu... Ir idomu, verta imta karteri ar ne (gal daugiau isbegtu)?
Dabar tepalas geltonas :???: Ir kai pamastau koks ten misisnukas gautusi pakeistus tik syki... Reiktu jauciu keist minimum du kartus ir tarp keitimo ilgos pauzes nedaryt.
O ta spec iranga nieko blatno, kaip supratau daroma bet kokiems auto. Pajungia nuo slangiu einaciu i ausinimo radiatoriu. Tik paslaugos kaina gali nenudziugint :)
Jei tepalas geltonas, tai gal tu kartais priekinio reduktoriaus tepalus žiūri, nes aš tik raudoną tepalą AT dežej matęs ... nebent pas tave cvt dežė, tai ten žalias būna ...
Vartotojo avataras
Arturas
Forumo dalyvis
Auto: Subaru Forester
Valstybinis numeris: CUG 888
Mobilus: +37065658686

Standartinė Arturas »

Supainiot dezes matuokle ir reduktoriaus, tai jau stipru butu `!``
Skelbti atsakymą