Slėgis padanguose

techniniai klausimai ir atsakymai, eksploatacija ir t.t. apie Jūsų Subaru Forester
Forumo taisyklės
Dėmesio! Sritis skirta dalintis technine informacija, klausti klausimus apie Subaru Forester automobilius. Jei norite užduoti klausimą apie pvz. Outback'a - geriausia juos užduoti tam skirtoje srityje.

Bendras forumo taisykles galite rasti paspaudę žemiau esančią nuorodą:
topic2881.html
subariux

Re: Slėgis padanguose

Standartinė subariux »

Ką jūs čia norit prichimičinti? :o
Jei labai norit išugdyti pora marsiečių, tai iškratykit Didžiojo Foriko taupyklę ir kreipkitės raštu į mane (turiu auksinę "Balionų šalies" kortelę - jie už kelias kapeikas jums tokias raketas užtaisys, kad lėsim su Jareku už saulės sistemos ribų :`( )
Vartotojo avataras
vicinas
Valdyba
Auto: Forester 2.5 XT
Valstybinis numeris: KGZ 310
Mobilus: +37065638071

Standartinė vicinas »

pas mane geru oru ir kieta kelio danga buna 2.5,o vaziuojant i offroada jei tik nepamirstu visada nuleidziu slegi iki 1.5-1.8 :sad:
Greitis dar niekad nieko nenužudė.Žudo staigus sustojimas. Nu, bet, ne visada...
elektroninis paštas - pvicinas@gmail.com
https://www.youtube.com/watch?v=KspmnR4ZAmE
Vartotojo avataras
jaroslavas
Forumo dalyvis
Auto: Kia e-Soul, Caravelle
Mobilus: +47 47732451
Susisiekti:

Standartinė jaroslavas »

Artūras rašė:palaikau pastoviai 2,2 manau optimalu, nes kaitaliot slegius tiesiog tingiu
bandžiau 2.2, na per kietai man. o žiema pagal mane tai nesamonė - mažesnis kontaktas su danga, o tai blogai. O 2.0 pats tas. Va ir nesuprantu kaip gali duaguma važiuoti 2.2-2.4
e-mail: jaroslavas@foresterclub.lt. +4747732451
Vartotojo avataras
Notorious
Forumo dalyvis
Auto: Legacy 05'
Valstybinis numeris: netelpa
Mobilus: 353852487825

Standartinė Notorious »

O ar ne atvirkščiai turėtų būt žiemą?
Žiemą, kai sniego yra siauros padangos yra geriau, nes jos nestumia, o skirsto/kerta sniegą. Tai jeigu tu sakai, kad su mažai slėgio yra geriau - tuomet nesuprantu visiškai aš...
Subaru Legacy 2.0 GL MT (2005) - patinka!
Subaru Forester 2.0 GL AT (1998) - pasiilgsiu iki naujo Foresterio
Vartotojo avataras
jaroslavas
Forumo dalyvis
Susisiekti:

Standartinė jaroslavas »

Seras, aš rašau apie žiema, o kad pas tave žiema yar balos tai čia jūsų problemos :smile:
Žiema tai plykledis, sniegas - va tada aš padarau 1.8-1.9. Kai šlapia, pliusinė temper - tada 2.0-2.2. o padangos pas mane žieminės siauresnės
Vartotojo avataras
Notorious
Forumo dalyvis
Auto: Legacy 05'
Valstybinis numeris: netelpa
Mobilus: 353852487825

Standartinė Notorious »

jaroslavas rašė:Seras, aš rašau apie žiema, o kad pas tave žiema yar balos tai čia jūsų problemos :smile:
Žiema tai plykledis, sniegas - va tada aš padarau 1.8-1.9. Kai šlapia, pliusinė temper - tada 2.0-2.2. o padangos pas mane žieminės siauresnės
Neerzink :smile: Pas mane už lango irgi ledas :) Tuoj į Youtube įdėsiu video iš vakar.

Aš tiesiog sakau, tą, ką Jonas tik ką tau parašė. Žiemą - idant gaut sukibimo reik siaurų ratų, nes jie KERTA sniegą, o ne stumia jį priešais save taip trukdydami važiuoti ir sukurdami nereikalingą pasipriešinimą.
Mažai oro - plotis padidėja. Offroadui - gerai.
Daugiau oro - plotis sumažėja. Ant sniego - gerai.

Šie skirtumai LABAI LABAI gerai jaučiasi ant dviračio padangų. (Kalnų dviračio). Važiuoji per birų smėlį, nusileidi oro vos ne ant ribos ir eini kai tankas, tačiau išlendi į kietesnės dangos kelią ir kaip ant oro maišo: ir mint sunku ir posūkiuose tampo ir diską daužai jei akmenys ar šaknys didesnės.
Subaru Legacy 2.0 GL MT (2005) - patinka!
Subaru Forester 2.0 GL AT (1998) - pasiilgsiu iki naujo Foresterio
Vartotojo avataras
jaroslavas
Forumo dalyvis
Susisiekti:

Standartinė jaroslavas »

jei aš pagal jūsų supratyma dabar pripusiu 2.3-2.5 ir išvažiuosiu į gatvė, o ten dabar slydus kelias su sniegu, tai bus gerai? Ar nebusiu karvė ant ledo? Ar suprantat kad mieste daugiausia nuvalytas kelias bet slydus?
Vartotojo avataras
Tomas
Forumo dalyvis
Auto: Subaru Legacy 2.5 GX Wagon

Standartinė Tomas »

aš tik už normalias padangas...pas ralistus kokiu protektorium padangos,ir kokiais dygliais...yra teke žiema lakstyt su siaurom,tai nu i na..ui...viskas priklauso nuo auto svorio,jei auto lengvutis tai siauras,jei auto vidutinis-tai ir padangas normalias reikia dėti,pabandykit užsidėje siauras padangas pastabdyti,šliuožia tai joptvaimat...o su platesnėm ne taip :smile: nekalbu apie civic su 205 pločio kaliošais...
subariux

Standartinė subariux »

Ralinės žieminės padangos siauros ne tam kad kirstų sniegą, bet kad padidėtų santykinis slėgis į gruntą ir giliau įbestų dyglius į ledą (jie yra 12 mm ilgio). Dėlt o paties jų ir protektorius vos ne krosinis ( http://4rally.eu/plugins/forum/forum_viewtopic.php?245" onclick="window.open(this.href);return false; ). Dėl platumo žieminių ratų - viskas priklauso nuo protekoriaus - sau ant Jono demono nupirkau nokian hakepelita 2 (panašios į šitas http://www.egzotika.lt/media/image/Noki ... ta%205.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; , tik mano blokeliai dar stambesni ir vandens/košės išmetimo grioveliai platesni) su dygliais 215 pločio (platesnių Lipeikis neturėjo) po 200 Lt/vnt. Stambus protektorius į sniegą ar purvą sminga kaip moteriški aukštakulniai ir padangai nebelieka nei prasmės nei galimybės stumti (jis supresuojamas tarp stambių protektoriaus šaškių), protektoriaus raštas užneša į lietaus padangas, todėl visai nebijau akvaplanavimo ant sniego košės autostradoje ir lekiu vos ne dvigubai greičiau nei kiti su maxi ice ar kitokiom ledinėm padangom. Lamelių trūkumą ant ledo kompensuoja dygliai. Sic!!!
subariux

Standartinė subariux »

va, radau http://pigu.lt/products/custom/photos/3 ... -0?popup=1" onclick="window.open(this.href);return false;
Vartotojo avataras
vicinas
Valdyba

Standartinė vicinas »

x5 tai ispudingai ten laviruoja ;) ;) ;)
Greitis dar niekad nieko nenužudė.Žudo staigus sustojimas. Nu, bet, ne visada...
Vartotojo avataras
evilkas
Valdyba
Auto: H6'02, Forester'01
Mobilus: +37069803843

Standartinė evilkas »

Eimazz555 rašė:Tai kazka cia i kosmosa zadejot issiust? Tai paslapcia ipuskit i padangas helio, arba kokio vandenilio :)
geriau vandenilko ir deguonies misinio :) Arba issukus zalatnyka truputi benzino i padanga ir vel pripusti :)
Русские называют дорогой то место, где собираются проехать
(Rusai keliu vadina tą vietą, kur ruošiasi pravažiuoti)
Vartotojo avataras
vicinas
Valdyba

Standartinė vicinas »

a ka tas benzas duos :???: zvakes padangoi tai nera :???:
Vartotojo avataras
zzzubarruu
Forumo dalyvis
Auto: zver

Standartinė zzzubarruu »

nuotrauka is dakaro2010 atidaryno. paziurekit kokios siauros padangos ant bmv, pas paaiskins kodel? negi smelynuose gerai su tokiom. kiek maciau kiti su placiom :???:
Paveikslėlis
mu ha ha ha ! ! !
Vartotojo avataras
lauztuvas
Forumo dalyvis
Auto: Foreter
Mobilus: +37062077611

Standartinė lauztuvas »

nu manyciau kad geriau masina klauso vairo su siaurom, seip geriau turetu eit per smely su jom. aisku jai jau seda tai iki pasiekia "dugna". :?
Skelbti atsakymą