Mūsų kompiuteriai

Kompiuterija, planšetija, išnamioji telefonija ir kitos diskusijos apie Informacines Technologijas
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
jaroslavas
Forumo dalyvis
Auto: Kia e-Soul, Caravelle
Mobilus: +47 47732451
Susisiekti:

Re: musu kompiuteriai

Standartinė jaroslavas »

nesupratai manes. 1 TB tai daug, labai daug ir tai gali pradingti negrižtamai. du po 300 ar trys po 300 - liuks. Aš naudoju 1 po 100 ir du po 200
e-mail: jaroslavas@foresterclub.lt. +4747732451
Vartotojo avataras
Notorious
Forumo dalyvis
Auto: Legacy 05'
Valstybinis numeris: netelpa
Mobilus: 353852487825

Standartinė Notorious »

Tave as puikiai supratau, bet tokiu atveju yra toks dalykas kaip RAID.
RAID figuruoja trys savokos:
Greitis / kaina / patikimumas

Priklausomai nuo RAID konfiguracijos (skaiciuko) tos trys savokos keitaliojasi prioritetiskai.
Subaru Legacy 2.0 GL MT (2005) - patinka!
Subaru Forester 2.0 GL AT (1998) - pasiilgsiu iki naujo Foresterio
Aladdin
Forumo dalyvis
Auto: Subaru Forester 2.5 XT

Standartinė Aladdin »

jaroslavas rašė:nesupratai manes. 1 TB tai daug, labai daug ir tai gali pradingti negrižtamai. du po 300 ar trys po 300 - liuks. Aš naudoju 1 po 100 ir du po 200
Jaroslavai, nekonfūzink žmogaus. Man žinai 1.5TB jau mažokai, greit 2TB kai papigs imsiu:) O informacijai saugoti reikia antro tokio pačio ir kopijas darytis. 300GB jau tokia atgyvena, nors čia kaip kam:)
Subaru Forester 2.5XT AT, 2006, 230AG raketa
Vartotojo avataras
evilkas
Valdyba
Auto: H6'02, Forester'01
Mobilus: +37069803843

Standartinė evilkas »

O kam tokie diskai reikalingi? Reikia tiesiog tvarka kompe palaikyti ir nereikes terabaitiniu disku. Zinoma, jei siuntiesi/rasaisi filmus dar daug ka ir visa tai palieki kompe, tada per pakankamai trumpa laika bet koki diska uzkisi. Kas svarbu (nuotraukos, gal but svarbus dokumentai, kurie nepraras savo svarbumo praejus tam tikram laikui), reikia kopijuoti i CD/DVD/BD ir po kerlias kopijas laikyti skirtingose vietose. O jei ten tik filmai ar muzika, ir jie jau metus pragulejo kompe ir niekas ju nepasigedo ar net neprisimine kad jie ten yra, tada ramia sazine galima juos trinti lauk. pvz. man paciam uztenka 320GB netgi montuojant video. Sumontuoji, suspaudi i koki MPEG2 ir i DVD. Nera reikalo visa tai kompe laikyti.
Русские называют дорогой то место, где собираются проехать
(Rusai keliu vadina tą vietą, kur ruošiasi pravažiuoti)
Vartotojo avataras
Tomas
Forumo dalyvis
Auto: Subaru Legacy 2.5 GX Wagon

Standartinė Tomas »

yra kas dar ir akmens amžiuje gyvena :-D pvz. aš...su 30G atminties... :-D
Vartotojo avataras
jaroslavas
Forumo dalyvis
Susisiekti:

Standartinė jaroslavas »

oho, tu iki mūsų eros gyveni :-D
Vartotojo avataras
zzzubarruu
Forumo dalyvis
Auto: zver

Standartinė zzzubarruu »

evilkas rašė:O kam tokie diskai reikalingi? Reikia tiesiog tvarka kompe palaikyti ir nereikes terabaitiniu disku. Zinoma, jei siuntiesi/rasaisi filmus dar daug ka ir visa tai palieki kompe, tada per pakankamai trumpa laika bet koki diska uzkisi. Kas svarbu (nuotraukos, gal but svarbus dokumentai, kurie nepraras savo svarbumo praejus tam tikram laikui), reikia kopijuoti i CD/DVD/BD ir po kerlias kopijas laikyti skirtingose vietose. O jei ten tik filmai ar muzika, ir jie jau metus pragulejo kompe ir niekas ju nepasigedo ar net neprisimine kad jie ten yra, tada ramia sazine galima juos trinti lauk. pvz. man paciam uztenka 320GB netgi montuojant video. Sumontuoji, suspaudi i koki MPEG2 ir i DVD. Nera reikalo visa tai kompe laikyti.
butent!
pries savaite harda valiausi tai beveik 300gb vietos atsirado, istryniau filmus nafig, nes nutariau kad neziuresiu ju po kelis kartus, o kolekcionuot nematau prasmes
mu ha ha ha ! ! !
Vartotojo avataras
Notorious
Forumo dalyvis
Auto: Legacy 05'
Valstybinis numeris: netelpa
Mobilus: 353852487825

Standartinė Notorious »

Visiskai sutinku, kad daug talpos ir nereikia. Tiesiog kainos/talpos santykis dabar yra geras ir perkant maziau vietos net ir neapsimoka darosi :]
Nesu is tu, kurie renka filmus ir juos kolekcionuoja. Muzika irgi klausau per internetine radija visada beveik. Tureti laisvos vietos tiesiog patogu. Ir geriau jos tureti, negu netureti :]
As irgi dabar prie ~60GB sedziu :] pakanka. Taciau tai yra laptopas, silpnas laptopas.
Stipresniam PC reik ir talpos didesnes, nes prasiplecia 'veiklos' diapazonas. Zaidimai vien kiek uzima :]]]]] aisku juokauju. Zaidimai nera pagr kompo pirkimo priezastis, taciau ir ne paskutine :]
Subaru Legacy 2.0 GL MT (2005) - patinka!
Subaru Forester 2.0 GL AT (1998) - pasiilgsiu iki naujo Foresterio
Aladdin
Forumo dalyvis

Standartinė Aladdin »

evilkas rašė:O kam tokie diskai reikalingi? Reikia tiesiog tvarka kompe palaikyti ir nereikes terabaitiniu disku. Zinoma, jei siuntiesi/rasaisi filmus dar daug ka ir visa tai palieki kompe, tada per pakankamai trumpa laika bet koki diska uzkisi. Kas svarbu (nuotraukos, gal but svarbus dokumentai, kurie nepraras savo svarbumo praejus tam tikram laikui), reikia kopijuoti i CD/DVD/BD ir po kerlias kopijas laikyti skirtingose vietose. O jei ten tik filmai ar muzika, ir jie jau metus pragulejo kompe ir niekas ju nepasigedo ar net neprisimine kad jie ten yra, tada ramia sazine galima juos trinti lauk. pvz. man paciam uztenka 320GB netgi montuojant video. Sumontuoji, suspaudi i koki MPEG2 ir i DVD. Nera reikalo visa tai kompe laikyti.
Na tada aš nesu toks sugebantis susitalpinti. Kadangi žiūriu daug filmų, tai diske jie guli kažkiek laiko kaip tarpinėje stotelėje. Paskui nuotraukos... Po renginio dažnai parsinešu apie 20-30GB RAW nuotraukų, aišku kažkiek jų pratrini... Paskui prakonvertavus nuotraukas tai irgi nemažai papildomos vietos užima, naudojant mano nuotraukų apdirbimo mechanizmą. Žodžiu viskas kaupiasi, renkasi ir dideli diskai pats tas. O kopiju jau seniai į DVD nebedarau, kai po keletos metu kelis vos nuskaiciau. Darau tiesiog į dar viena didelį diską.
Vartotojo avataras
evilkas
Valdyba

Standartinė evilkas »

Su dabartiniais dideliais diskais irgi reiketu atsargiai - visa partija Seagate neseniai buvo brokuoti Numesi bet koki Seagate virs 320G ir keicia pagal garantija i bet koki kita (jau ne seagate), net netikrina ar sugedes. Anksciau Samsungai, dabar nauju WD mechanine dalis jau keletas pas mane nuleke. Visi virs 500G. Buvo tas pats ir su Fujitsu, keite visus is eiles. Dabar net nezinau ka rinktis. Nebent daryti raida su kokiais 4-6 dubliuojanciais diskais.
O kas del kopiju DVD diskuose, perku tik Verbatim ir svarbiausia kopijas laikyti tamsioje vietoje. Jopkiu budu nepalikti ant stalo arba dar blogiau, kur pasiekia tiesioginiai saules spinduliai. Tokiu atveju gali ir per menesi suniamnioti visa informacija.
Aladdin
Forumo dalyvis

Standartinė Aladdin »

Aš ir rašiau tik į verbatim ir po metu kelis filmus vos nuskaičiau:`( Ir laikiau irgi tamsioje vietoje.
Vartotojo avataras
evilkas
Valdyba

Standartinė evilkas »

Aladdin rašė:Aš ir rašiau tik į verbatim ir po metu kelis filmus vos nuskaičiau:`( Ir laikiau irgi tamsioje vietoje.
Nu nezinau, 2000 m. rasytus DVD puikiausiai skaito, dar senesnius puikiausiai skaito. CD turiu dar tokiu, kur kainuodavo tuscias po 70 Lt. Gal su irasymo iranga kazkas negerai buvo.
Vartotojo avataras
jaroslavas
Forumo dalyvis
Susisiekti:

Standartinė jaroslavas »

o aš tik i Verbatim DVD+R :smile:
ir dar karta sakau , ir Evilkas patvirtino, nereikia pasitiketi HDD. Prieš menesi pusbrolis prarado visa info 320 GB HDD. Kad atstatyti reikia apie 1500-2000 Lt. Pasakė taip - turėčiau DVD nebutu vargo
Vartotojo avataras
zzzubarruu
Forumo dalyvis
Auto: zver

Standartinė zzzubarruu »

man uz 200 atstate.
NEK servisas basanaviciaus gatveje
ir dar anksciau paskandinta telefona atgaivino, nors kita taisykla iegi bande bet sake nepataisoma.
mu ha ha ha ! ! !
Vartotojo avataras
jaroslavas
Forumo dalyvis
Susisiekti:

Standartinė jaroslavas »

skirtingi gedymai buna. Tau pasisekė
Skelbti atsakymą