Tęsinys:
J:recording mode and transfer rate - HA 17 Mbps (VBR). Ar tai?
Fps - 1080/50i
rašai kad su Pinaccle galiu irašyti i HD dvd ir sugadinsiu diska - o su DVD -RW?
http://www.fotofabrikas.lt/items/Tik-i- ... -SD66.html" onclick="window.open(this.href);return false; va ši stebukla, nes už tokia kaina nėra lygiu. Aš nustebės dėl optinio stabilizavimo - super.
Gera mintys prie teliko hdmi jungti ir leisti per kompa. Bet norisi kitiems duoti dvd diska kad pažiurėtu per dvd grotuva. Bet galima gi ir per kompa su Splash - ar taip?
D:teisingai, tavo kamera naudoja avchd m2ts plėtiniu, o mano mpeg 4 avc/h264, t0dėl ir konteineris mp4. Vakar dar susikūriau iš mp4 failo m2ts failą, tai su programa mediainfo (siūlau ir tau ją parsisiūst) rodo kad pagrindinis formatas BDAV(blue ray), o kodekas avc. Vakar išsiaiškinau, kad m2ts plėtinius naudoja ir avchd. O čia imetu nuorodą, kur rasi daug įdomios informacijos apie adrų skaičius ir progresyvų bei interlaced skanavimus ir t.t. :
http://www.videomax.ru/forum/forum_post ... x1080-5060" onclick="window.open(this.href);return false;
J:Na ikišau SDHC kortelė i kompa, ir išsiplėtimas .mts. Kas tai?
O irašus iš kameros perkeliu i kompa taip - pajungiu USB, atsidaro programa HD writer Ae (buvo pakotėje tokia programa) ir ji atsidaro , suranda kameroje failus ir aš perrašinėju. Viskas. Ar tai caprturinimas?
Blin paskaičiau tavo rašliava toliau - einu mėgoti, per sudetinga šian. Bet kovosiu iki galo
D:Tavo nuorodoje radau atsakymą-vistik neklydau : reiškias tavo kamera filmuojanti mp4 formatu, tačiau failas supakuotas į mp2 konteinerį:
Независимо от носителя данных AVCHD-видеокамеры, видео на носителе хранится в файлах с расширением mts или m2ts. Это сокращение от MPEG2 Transport Stream — название контейнера, в котором хранится AVCHD-видео. Контейнер — это "оболочка" для хранения данных, которая "не знает" о том, какие форматы данных (видео, звук) хранятся внутри. В частности, в контейнере MPEG2 TS может храниться видео в форматах MPEG2 или MPEG4, и звук в самых разных форматах (MPEG Audio, несжатый Linear PCM, AC3/Dolby Digital, и другие).
J:va ka radau
Q: Любое ли видео высокой четкости (HD), закодированное с помощью формата AVC, является видео в формате AVCHD?
A: Нет, не любое. Стандарт AVCHD для бытовых видеокамер, кроме собственно формата сжатия видео AVC, регламентирует обязательное использование аудиокодека AC3 (Dolby Digital) и контейнера Transport Stream (расширение файла M2TS/MTS). Несоответствие хотя бы одному параметру не позволяет называть такое видео AVCHD. Так, помимо AVCHD, в некоторых бытовых видеокамерах применяется запись видео в формате AVC высокой четкости (HD) в контейнер MP4 (при этом используется аудиокодек AAC) или контейнер MOV (QuickTime). Специального термина для такого видео нет, условно его можно именовать AVC HD (через пробел) — другими словами, видео высокой четкости со сжатием в формате AVC.
Ta va, AVCHD sukurė Sony su Panasonic. Ir mano kamera naudoja tikra AVCHD su m2ts. O tavo netikras AVCHD.
http://www.ixbt.com/divideo/digital-vid ... aq.shtml#1" onclick="window.open(this.href);return false;
D:Ne, čia jau neišsipakuoja be konvertacijos . O to visai ir nereikia, nes pinacle puikiai kramto ir m2ts,(ko nedaro kai kurios kitos programos), praktiškai be kokybės praradimo. Todėl negadink kokybės ir su konverteriais nekonvertuok. Patikrink, gal tavo pridėta komplekte prie kameros programa sujungia failiukus ir palieka originaliu formatu. Jei ne-rašyk bendrom pajėgom ieškosim geriausio varianto. Ta diskusija man atnešė daug naudos-skaitant tuos rusiškus forumus , kur tu nurodei ir kur pats radau, atradau daug dalykų, ko anksčiau neradau lietuviškuose forumuose. Jei bus kažkokių problemų-rašyk, nes patikėk, tas kokybės paieškų kelias labai ilgas.....Bandysiu pasidalint patirtimi.
J:tai dabar reikia teisingai išpakuoti? o su ko?
D:Pasirinkimas teisingas, nes tavo originalus failas ir yra mpeg4, tik kad įpakuotas į mpeg2 konteinerį. Dar gali pabandyt įsirašyt į kompą kodekų paką pasieškok torentuose ir rinktis avi opciją, po to uždedi varnelę nustatymuose, kad rodytų visus kodekus ir atsidariusioj lentelės išsirenki xvid kodeką. Poto spaudi configure ir paties kodeko nustatymuose(ten yra kokybės juosta ) nustatai ant 5 arba 6 , tada gausi xvid failą su maždaug 24 MB/S bitrate( kuo nustatomas skaičius didesnis, tuo mažesnis bitrate, nes su skaičium 1 gaunasi apie 40 mb/s) Šitas kodeko plėtinys man dar labiau patinka negu mp4, o dydis panašus. Gali dar bandyt dar vieną konvertavimo būdą: toje skiltyje, kur rašyti diską pasirinkti AVCHD arba blue ray diską, nustatymuose uždėti varnelę, kuri leidžia disko iškarto nerašyt, o išsaugot failą ir gausi labai geros kokybės, originalaus dydžio failą su plačiu bitrate diapozonu ir labai greita konvertacija. Tavo failiuko atsiūst nepavyks, nes skype nenaudoju. Parašyk kokie tavi windowsai, patarsiu dėl kodekų.
J:su xvid nesigavo, nerandu kokybės juostos. ir codec xvid mpeg4 720*576, kito nerandu. Fignia kažkokia.
Su avsch disk kokybe gera, bet yra juostos. O progressive nera galimybiu pasirinkti.
Su blue ray nustačius progresyve - vistiek matau juostos. Ir kokybe nesiskiria nuo mano laimėtojo.
O mano windows Xp su Sp2
J:Labai malonu iš tavo pusės. O LT kalba apie technika aš niekad neskatau. Tik rusų. ta nuoroda super, aš tik pradėjau skaityti. daug irgi sužinojau ir sužinosiu.
Ant dienu bandisiu su originalia programa HD writer AE pažaisti
D:Parašyk koks dvd grotuvo modelis pas tave, per kokį laidą jungi, kokiu būdu rašei į diską medžiagą. Ir įdėk yotube normalią nuorodą, nes ne tokią įdėjai. Ar nebandei kitų formatų kur rašiau?
J:Na po keleta valandu tirimu, man laimėjo šis failo tipas File type - MPEG- 4 , o preset (na kitas tipas) - HD 1080p. Aš viena maža klipa iš kameros irašinėjau per Pinnacle visais file type. Po to lyginau vaizdo kokybe ant dvėju ekranu. Tai lyg žmona pastebėjo kad MPEG2 HD 1080p truputi geresnis, bet aš nematau skirtumo. O tarp ju failo dydis 20 MB prieš 50 MB - dydelis. Ir net originalas MPEG2 ts custom su 17000 kbs pralaimi (o tas juostos , na interlaced tai besina).
Na va, su progressive rodo be juostu, nedaug vietos užima, ir rodo puikiai. Tiesa mano laimėtas file type turi 12000 kbs, bet kaip minėjau jis rodo net geriau už 17000 originala. Dar tiesa, laimėtojas rodomas per VLC, per Media Player classic, o originalas arba trukčioja, arba nerodo.
Dabar tu darei tokio tipo atranka? ar matai trukumu mano pasirinkime?
Aš galiu tau vakare per skype persiusti mano tos klipus
tiesa, tarp mažos apimties kodeku mane nustebino divx, rodo liuks, bet raiška maža 1280*780
D:Dvd grotuvas matau pas tave labai neblogas. Pabandyk įsirašyt divx ir mpeg4 failus į išorinį diską arba flešą(bet flešas turi būti greitas, kad spėtu duomenų srautą perduot), manau, kad turėtų skaityt. Beje kokį kadrų per sekundę skaičių nustatai kai perkonvertuoji? Ar į DVD diską rašei kaip data failus ar ne? Dėl hdmi jungčių gali būt ramus-kameroje mini hdmi reikia tik laido tinkamo.
J:ka tu dabar patarei , ta esu parašes ir padarės irašius i DVD diska kaip data failus. Eina tik divx ir mpeg 2 dvd 720p.
o koks turi buti hdmi kabelis?