O kip apskritai KYB spyruoklės ir amortizatoriai? Klausiu pas tuos, kas realias patirties turi. Aš su ankstesnėm mašinom kažkaip nelabai gerą nuomonę apie KYB amortizartorius pasilikau.
Kas liečia čia vienu metu buvusius labai populiarius Peeders produktus, tai iš savo patirties galiu psasakyti, kad nelabai gera produkcija. Bent jau man pasitaikė. Pries pusantrų metų sudėjau į savo OBK galą komplektus amortizatorių ir heavy dutty spyruoklių. Ir ką gi, pravažiavus pusantrų metų ir apie 50k.km. Spyruoklės visiškai surūdijo. Visi dažai pilnai atšokinėjo. Viena pusė susėdo. Kol kas neaišku ar amortizatorius kaltas ar spyruoklė. Amortizatoriuose slėgio praktiškai nerasta Sustūmus pajuda atgal vienas kokius 2 cm, kitas apie 5 cm. Tampant maždaug vienodas pasipriešinimas tiek pirmyn tiek atgal. Lyginant su naujais SACHS, kurius dabar montuosiu, skirtumas pasipriešinimo labai didelis. Nors tepalo bėgimo žymių nėra ir pasipriešinimas per visą eigą vienodas, taigi spėju, kad kažkas atsitiko su vožtuvėliais viduje. Ar pastrigo atidarytoje padėtyje ar tiesiog susidėvėjo. Iš čia ir "plaukiojantis" mašinos galas per bet kokius kelio nelygumus. Laikinai susidėjau anksčiau mano paties "nurašytus" originalius komplektus, kurie buvo numesti dėl per minkšo galo, susėdimo ir pramušinėjimo per gulinčius policininkus, tai pasirodo dar visai normaliai važiuoja

.
Ir dar - guminės įvorės apatiniuose amortizatorių galuose visiškai išplyšo, ko negaliu pasakyti apie dviguvai daugiau pravažiavusius originalius amortizatorius.
Taigi tokia patirtis.